Съвременни, красиви, активни и женствени, жените като нас обичат домът им да блести от чистота, така че те и семейството им да се усещат уют и свежест вкъщи. Да, но домакинската работа, свързана с цялостно почистване на хладилник, прозорци, под, рафтове и др., ни идва в повече – особено когато ежедневието ни е изпълнено с по-приятни и развлекателни дейности. Затова се допитахме до тези, които знаят най-добре – учените. Според тях е добре да чистим...

  • Микровълновата фурна, печка и котлони – ВСЯКА СЕДМИЦА

Често забравяме за тях, смятайки че високите температури убиват бактериите. Успоредно с това си мислим, че изпълнението на пълната програма за вътрешно почистване на печката е достатъчна. Грешка. Най-добре е да заложим на старата оцетена есенция, която при топлинно загряване премахва всички бактерии от кухненските уреди.

  • Банята, вана и душ кабина – ВСЯКА СЕДМИЦА

Ах тази влага, тя е причината да чистим мокрите помещения толкова често. Наскоро стана ясно, че ваната и душ кабината се замърсяват също толкова бързо, колкото и тоалетното казанче. Там се развиват гъбички и ред бактерии, които полепват по повърхностите, а при допир на beauty продуктите, които използваме, и по кожата ни.

Препоръка: Препаратите на хлорна основа като Domestos* например убиват всички познати вируси и бактерии и е добре да  дезинфекцираме поне веднъж дневно с тях. 

  • Спалня, спално бельо, стайни помещения – ЕДИН ПЪТ НА ДВЕ СЕДМИЦИ

Колкото и да не ни се вярва, прахта, разнасяща се във въздуха, полепва по тъканите, което допринася за развитието на бактерии и развъждането на акарии по любимите ни сатенени и/или памучни чаршафи.

  • Хладилник, камера, фризер – ВСЕКИ МЕСЕЦ

Можете ли да си представите, че в хладилните контейнери (чекмеджета), където съхраняваме зеленчуците, седмично се развиват над 750 бактерии?! Това е причината, дори и пълни, да ги почистваме регулярно.

  • Компютър, техника и апаратура – ВСЯКА СЕДМИЦА

Въпреки модерните технологии, оборудвани с touch screan система, клавиатурите, мишките за компютър, микрофони и други външни електронни аксесоари са гнезда за развиване на микроби и бактерии.

*Материалът е подготвен в партньорство с Domestos