Често любителите на пицата, особено когато са гладни, си купуват по-голяма или повече пици, отколкото могат да изядат. В резултат остават апетитни парчета, които е направо грехота да се изхвърлят. Престоявайки обаче, тяхното качество се влошава – стават корави, сиренето и колбасите увяхват, вкусът малко или много се променя.

За да възвърнем тяхната свежест и апетитна привлекателност на следващия ден можем да си ги претоплим. Но... за да е сполучливо възстановяването на вкуса и консистенцията на пицата си има един малък чалъм, както казват старите хора.

Противопоказно е поставянето на позасъхналите остатъци в микровълнова печка или във фурна. Те ще изсушат и без това вкоравените парченца пица.

За да постигнете желания резултат, е достатъчен само един най-обикновен тиган, но... с капак.

Другото задължително изискване е операцията по претоплянето да се извърши върху слабо затоплен котлон. Пицата се поставя в тигана, похлупва се и се задушава в продължение на няколко минути. Така основата на тестото омеква, а сиренето, колбасът  и другите екстри се освежават и възвръщат вкуса и аромата на прясно опечена пица.