След забраната за пушене в заведения и на работното място, нашият дом остава единственото място, на което можем да си запалим цигара, без да нарушаваме правилата. Как обаче да се отървем от тежката и неприятна миризма? Естествено най-рационалното решение е да откажем цигарите, но ако това все още не се е случило, ви предлагаме няколко трика, с които да видите сметката на миризмата от цигарен дим.


Със сигурност знаете за трика със запалените свещи. Пламъкът абсорбира дима. Ако очаквате гости, които са пушачи, а не искате да ги карате да задоволяват никотиновия си глад на терасата, това е едно добро решение. Освен това ще създаде и приятна атмосфера.

Малки купички с оцет, разположени на няколко места в стаята, в която се пуши, също са добър вариант. Ако не харесвате миризмата на оцет, тогава пробвайте с активен въглен, който може да намерите в аптеките.

Ако у дома отглеждате котка, бъдете сигурни, че нейната тоалетна също ще ви бъде полезна в премахването на миризмата. Сложете малко от нея в пепелника. Тя ще абсорбира успешно лошите миризми.

За да се отървете от наслоилия се мирис по килимите и мебелите (които нямат калъфки с цип), коите не може да перете често, поръсете със сода за готвене. Оставете да престои вечерта, а на сутринта минете с прахосмукачка.

За да мирише приятно домът ви, въпреки непрестанните пушачески набези, напоете няколко памучни тампона с екстракт от ванилия. Разположете ги на различни места в стаята за пушене. Ванилията естествено поема лошите миризми и оставя приятен аромат.