Разположен в крайбрежен комплекс от високи жилищни сгради в новите части на Хонконг, на този апартамент с площ от едва 46 кв м не му липсва просторност.

Проектът е реализиран от местното архитектурно дизайнерско студио "Lim + Lu", което се възползват максимално от ограниченото свободно пространство и залага на контраст между минималистична елегантност, ярки цветове и примамливи отражения, отразяващи ексцентричната личност на собственика.

"Twin Peaks Residence" получава името си от двойката жилищни небостъргачи, в които е разположен, като дизайнерска дързост в случая го отличава от останалите идентични апартаменти, проектирани в сградите.

В бетонната джунгла, където царува еднообразието, подобен дом е крайно необходим за бягство от градската среда, като същевременно се отличава със зашеметяваща гледка към забързания градски пейзаж.

За чара и характера на интериора, поръчан от моден дизайнер в Париж, дори не възнамеряваме да говорим, защото снимките на фотографа Nirut Benjabanpot казват всичко - разгледайте ги в галерията по-горе.