Спалнята, кухнята, хола и не само... Ленът стилно навлиза в домовете ни, осигурявайки ни уют, комфорт и сигурност. Благодарение на характерните за него нишки, той е изключително издръжлив и удобен. С него може да облицовате мебели, да "облечете" стените, да покриете леглото и да обогатите интериора с красиви аксесоари. 

Снимка: web

И това не е случайно. Известен със своите термо-регулаторни и попиващи свойства, ленът е идеален избор за спално бельо и/или кухненски аксесоари. Също така знаем, че той е и хипоалергенен, антибактериален и достъпен от финансова гледна точка.

Снимка: web

 

Това е така, защото 80% от световното производство на лен се осъществяват в Европа и локалните растителни култури изискват малко вода, тор и не се нуждаят от генетично модифициране. Плюс това евро ленът абсорбира близо 250 000 тона въглероден диоксид.

Но да се върнем на домашния интериор. Съвременните дизайнери все по-често посягат към лена, като лесна и мултифункционална материя. Наскоро бяха представени революционни модели столове, чиято каучукова основа е комбинирана с влакна от лен. Интересна комбинация на материали, осигуряващи трайност, издръжливост и качество на модерните мебели. 

Снимка: web