Местенце на 90 години в стария еврейски квартал на столичната  "Симеон" 29 (откъдето идва и заигравката с името) търпи основен ремонт, за да се превърне в съвременното арт пространство "Seemeon 29" с площ от 150 кв.м.

Асен Шопов стартира проекта заедно с близък приятел - продуктовия дизайнер Цветан Петков, като по време на КвАРТал фестивал през септември решават да изложат неговите мебели заедно с продукти от други български дизайнери, с които се запознават по изложенията.

Статута на работилница позволява на дизайнерите да създават продуктите си вътре, след което да отварят вратите на занаятчийското пространство и да показват какво правят - представете си истинска творческа работилница за различни таланти, които създават изцяло  нещата си там. Но кои са всъщност агентите?

VOLTAGEstudio се вдъхновяват от красотата на естествените материали, в частност метала. Харесват малките детайли и държат на качествено завършените продукти, които отразяват същността им като хора и дизайнери.

Атанас Згурев и Стела Георгиева подхождат към всеки проект за осветителни тела като към експеримент при взаимодействието на светлината с различните материали, стремейки се да запазят максимално опростена геометрия, съобразена с производствения процес. Лампите им са продукт на тази идеология.

Боряна Нинова се вдъхновява от светлината за бар стола BULB, изработен от дърво и метал. Горната част от масивно дърво е във форма на шестоъгълник, завършващ с фасонка, и напомня на електрическа крушка. Идеята за визията и формата на стола се появява по време на уъркшопа Работилница в Шкорпиловци. Бар столът от дърво и метал е подходящ за заведения, но също така и за домашния интериор. Може да се комбинира с бар маса от същата серия, а към седалката може да се добави и мека дамаска. 

Постоянно променящия се свят около нас е това, което провокира Цветан Петков от Leoneo design да създава продуктите си. Целите му са високи и се определят от темпото на ежедневието - а продуктите, които излизат от студиото, са и една специална връзка между него като дизайнер и клиентите.

Мариела Ганова създава бар стол MARA през 2016 г. за конкурс на италианската фабрика RIVA 1920. Седалка от масивна дървесина с характерните и естествени дадености на дървото, с основа от метал. Тя не е от хората, които търсят вдъхновение, за да създадат продукт - по скоро се впуска в изследване на формите от околния свят. Може дори да види как спагетите са образували странна форма, в която да припознае следващата си идея за лампа или стол, докато се храни. Да сънува продукта си или да гледа театрална постановка, от която да се роди идея за нов продукт. Това не нарича вдъхновение, а случайно прозрение или откриване. 

Желанието на екипа е да представя все повече млади и талантливи артисти, които да излагат работата си пред публиката. Така скоро факт ще стане изложбата от улично изкуство на талантливия da Vidci, която ще дебютира именно при тях на 18 ноември. Както вече казахме, ще се видим на "Seemeon 29"!