Рапърът The Weeknd похарчи впечатляваща сума за луксозно имение в Лос Анджелис. Новата резиденция на певеца е разположена на площ от 3065 кв. м, като включва закрит басейн, собствен киносалон и музикално студио, съобщава "Холивуд рипортър".

Впечатляващото с мащабите си и изящността си имение, никога не е било официално пускано за продажба, но въпреки това е продадено за огромната сума от 70 милиона долара на канадската музикална суперзвезда Ейбъл Тесфайе, по-известен като The Weeknd. Продажбата на жилището се счита за една от най-скъпите имотни сделки в Калифорния за 2021 г.

Предишните собственици са били двойка холандски знаменитости - Ранот Орлеманс, създател на продуцентска компания “Eyeworks”, и Даниел Овергаг, която е бивша професионална велосипедистка. Съпрузите купили имота през лятото на 2015 г. за 21,5 милиона долара. След това извършили тригодишен ремонт, който добавил още жилищна площ, вкл. закрит басейн/спа и още много забележителни удобства.

Къщата посреща с двойни порти и дълга алея. Вътре The Weeknd ще се наслаждава на турски хамам, киносалон, фитнес зала и отделно музикално студио. Всекидневната има оранжеви стени и камина изработена от черен мрамор, която да носи уют на модерния хол. Офисът, който е в индустриален стил, и официалната трапезария имат тавани с касети.

Снимка: YouTube/@The Weeknd

Почти всички жилищни пространства се отварят чрез стъклени стени и отвеждат към хол на открито и тераси с живописна гледка към голф игрище. Мястото, на което певецът ще приготвя храната си, е оборудвано с висок клас уреди, медни чекмеджета и шкафове, декорирани с дръжки по поръчка и изработени от кожени колани. А черешката на тортата е голям басейн, сливащ се с хоризонта и с водопад.

Не се знае, колко време ще успява да прекарва The Weeknd в новия си дом. Наскоро се заговори, че той ще си сътрудничи със създателя на американски телевизионен сериал “Еуфория” Сам Левинсън за предстоящия драматичен сериал на HBO, озаглавен „Идолът“. Музикантът ще бъде изпълнителен продуцент и съавтор на поредицата заедно с Левинсън и неговия творчески продуцент Реза Фахим.

Певецът ще бъде част и от актьорския състав, но все още няма информация каква ще бъде неговата роля. Това ще бъде първата голяма роля за 31-годишния изпълнител и всички фенове очакват с нетърпение появата му на малкия екран.

изпълнителят обяви участието си в проекта чрез Инстаграм пост, но в края на юли изтри всички публикации и профилни снимки от социалните си мрежи. За певецът изтриването на снимките е равносилно на ново начало, а то е свързано с ново творчество. През 2015 г. изчисти своя Инстаграм, малко преди да пусне албума си “Beauty Behind the Madness”. От началото август феновете на The Weeknd са под знака на новото начало (The Dawn Is here)