#Отворен хол с широк план за наблюдение

99% от собствениците на жилища искат отворена концепция за живот. Това означава, дом чието разположение и архитектура осигуряват видимост и простор във всяко едно помещение. 

Освен това откритите пространства създават чувство на уют и спокойствие за разлика от преградите, които ни карат да се чувстваме изолирани от останалите обитатели на дома.

#Достатъчно пространство в кухнята

Нека бъдем честни, тясното кухненско помещение ни изнервя, чудим се къде да поставим плота за рязане на доматите, къде – купата за салата, да не говорим за ножовете, които ни трябват във всеки един момент при готвене. Да, няма спор – кухнята изисква свобода и удобство, особено за тези, които прекарват немалка част от времето си в нея.

#Отделен кухненски килер

Попитайте които и да било готвач или домакиня, и те ще ви отговорят, че кухненският килер е задължителен. Освен това, подобно пространство дава възможност да освободите място в кухнята, която винаги ще бъде изрядно подредена.

#Кухненски остров

Може да си мислите, че кухненският остров е само за собствениците на по-големи и модерни жилища, и сигурно сте прави. Но според нас той е функционален компонент във всяка кухня.

Един остров или полуостров ще ви дава възможност да разполагате с повече шкафове (от всички страни), барплот с мека мебел и допълнително пространство.

#Складирайте тоалетите си на различни места в дома

Само си помислете колко много дрехи, аксесоари и обувки трупаме, а с част от тях не бихме се разделили за нищо на света. Така че, освен за големи гардероби и шкафове, които са неотлъчни компоненти във всеки дом, помислете и за различни места, където бихте позиционирали някое и друго шкафче, чекмедже, рафт, а защо не и вградени модули над и под телевизора, монтиран на стената – така ще спестите пространство, ще създадете ред и хармония в домашния интериор и ще знаете къде точно сте прибрали любимия си копринен шал. 

#Спа-вана и просторен дрешник

Няма нищо по-хубаво от това след дългия и изморителен ден да се приберете в уютния си дом, да се потопите в прегръдката на релаксираща вана, а след това да отворите просторния дрешник с хавлии и чисти дрехи.

#Тераса или вътрешен двор за любими занимания

Няма по-отмарящо и освежаващо кътче от малкия зелен оазис, красиво разположен и аранжиран на терасата или вътрешния двор на дома ви. Отпуснете се върху градинските ракитени столчета, отпийте глътка фреш и се заслушайте в чудните напеви на пеещите наоколо птици – същинска наслада за всички сетива и цялата душа.

#Енергоспестяващи осветителни тела и електроуреди

Едва ли ще се намери някой, който да не се съгласи с факта, че енергоспестяващите осветителни тела и уреди определено са важен и желан компонент от интериора на всеки дом.

Е, как да не се възползваме от съвета на братята Скот. Пък и съвременната технология ни дава прекрасната възможност това.

#Мини гараж

Използвайте допълнителния квадратен метър от работилницата си, като го преустроите на... мини гараж. Така освен че ще сте спокойни, че автомобилът ви е на сигурно място, ще спестите и излишни разходи за външен паркинг или гараж.