Вместо да се затваряме между четири стени, усещайки натискът на домашния интериор, който във времето все повече ни потиска, нека вземем правилните решения, осигуряващи ни комфорт и въздух у дома. 

#Обзавеждането

Каквото и да си говорим, мебелите са ключови елементи за всеки дом. Разбира се, че е по-лесно, когато помещенията са просторни. Тези от нас, чийто дом е сравнително по-малък, препоръчваме продълговати модели. Съразмерните килими, както и мебели са подходящи. Да, миниатюрните мебели нямат място в малките жилищата. 

#Подредбата 

Ок, стигаме до критичния момент, когато трябва да вкараме мебелите у дома и да ги поставим, там където им е мястото. А къде е то! Освен стратегическото позициониране на всяка мебел, до и/или на стена, трябва да минимизираме броя от фигурки, статуетчици и не само - всичко дребно и непотребно, което може да има сантиментална стойност, но заема от тази на дома. Интериорните дизайнери са категорични - колкото по-подреден и по-изчистен е един дом, лишен от всичко ненужно, допринасяме за уюта и домашния комфорт.

#Боя = светлина 

Огледайте се добре около вас. Къде виждате сянка? Там. Това е мястото, което трябва да акцентирате с ярка боя, така че то да заблести. От друга страна, нищо не ви спира да преобразите дадена мебел, чийто нюанс засенчва красотата на домашния интериор. Естествено, че важно да спазваме Pantone гамата. Каквито са стените, такъв е и интериорът. 

#Огледалце, огледалце... кой дом е най-красив на света. Вашият, ако го обогатите със съразмерни огледала, които при поставянето им на правилната стена ще видоизменят интериора, създавайки представата за дълбочина и усещането за широта. 

NB.: Имайте предвид, че таванското осветление "реже" от пространството на помещението. Залагайте на стенни осветителни тела, чиято светлина ще отива нагоре, създавайки представата за по-високи стени.