Зимният сезон е открит - независимо дали ще печете сладки, или ще организирате парти с коктейли – създайте си място за празнуване. А защо да не помислите и за разтегателен диван, в случай, че гостите „забравят” да си тръгнат. ИКЕА предлага всички празнични „съставки”, а също и ноу-хау как да ги съчетаете по красив начин.

Тази година зимната им колекция е вдъхновена от шведските фолклорни традиции от края на 19 век. Залага на естествени и топли материали – прежда, вълна, кожа, лен, филц, дърво и метал. Използва традиционни десени и щампи, приглушени цветове, както и типичните за сезона златисти и червени мотиви и включва декорация, осветление, текстил, както и прибори за сервиране, готвене и хранене…

Близките хора, с които прекарваме време по празниците, заслужават да сме във форма и споделяме добро настроение – за да е приятно за всички. Не оставяйте подготовката за празника да ви изтощи. Има толкова начини да пренесете коледната атмосфера у дома, дори и без елха. Ще откриете всичко, от което се нуждаете тук. За вас остава да добавите малко собствен почерк.  

Снимка: IKEA

А подаръците?... Не гледайте на избора и опаковането им като на поредното задължение, за което бързате и нямате време. Не е задължително това да са скучни занимания. Освободете си малко място и време. Ножици, хартия, лента и панделки – всичко, от което имате нужда за красиво опаковани подаръци. Сбогувайте се със суетата, бъдете себе си и зарадвайте тези, които обичате. 

Снимка: IKEA

И последно, но не и по важност: ако домът ви е малък, реорганизирайте пространството, преместете мебелите предварително и освободете място за вашето елегантно парти. Приятели, настроение, храна и нещо за пиене. Остава единствено да се отпуснете и да се насладите на нощта в навечерието на предстоящите поводи!