Цветът на 2018 година е ултравиолетовото – факт, за който вече ви информирахме. Факт е и че, той е претенциозен и изисква усет към детайлите, за да може използването му да не буди усещане за пошлост. Подготвили сме ви няколко съвета как да се възползвате от предимствата на нюанса и да го използвате успешно в интериора си.

Освен, че цветът на 2018 година е претенциозен, той е и много наситен. Затова трябва да внимавате – ефектът от боядисването на цели стени и стаи у дома или поставянето на тапети трябва да бъде омекотен с поставянето на мебели и декорация в различен и дори констрастиращ на ултравиолетовия цвят.

Ако не планирате цялостно пребоядисване, може да се спрете на отделни елементи в актуалния цвят – като например поставяне на нови калъфки в дневната или както се вижда от снимката – отоманката е основен акцент в средата на хола. 

Снимка: Pinterest.com

Ето как би изглеждало пребоядисването на цяла стена в ултравиолетово. Цветът е омекотен с използването на контра цвят – в случая червеното и зеленото. 

Снимка: Pinterest.com

Ако пък искате да постигнете максимум ефект с минимум бюджет – пребоядисайте стари мебели. 

Снимка: Pinterest.com

За любителите на смели идеи и тези, които планират нова кухня – свеж полъх на мястото за готвене у дома може да внесе цветът на 2018 година и едновременно с  това да бъдете актуални. 

Снимка: Pinterest.com

Още една идея за използване на цвета, без да се налага да харчите цяло състояние за ново обзавеждане, е да подмените калъфките на столовете и пендела в столовата.

Снимка: Pinterest.com

В спалнята бъдете внимателни с използването на ултравиолетово – то е тъмно и лесно може да затворите помещението, в което трябва да се чувствате комфортно и просторно. В малък акцент и намигване към актуалните тенденции може да се превърне таблата на леглото, а контрастиращия цвят да е лайм,  например.

Снимка: Pinterest.com

Картина в актуалния за 2018 година цвят също е бюджетно решение, което може да комбинирате с нов килим в същия нюанс или калъфки в спалнята.

Снимка: Pinterest.com