В жилищата с ограничено пространство често голям проблем се оказва съхранението на дрехи и предмети, които в момента не се използват и не са актуални за сезона. Разрешението му може да бъде потърсено по много и разнообразни начини. В случай, че разполагате със стълбище ще е истинско разхищение, ако не се възползвате от предимствата.


Вместо да държите пространството под него неизползваемо, по-добре помислете как да го оползотворите. Ние помагаме с няколко идеи.

На един квадратен метър може да сложите един стол, фотьойл или малка маса за кафе, ако използвате само земята. Ако на този същия квадратен метър има рафтове или шкафове, то ситуацията се променя коренно.

Обикновено стълбищата се намират до входната врата. Удобство ще си създадете, ако направите дрешник или гардероб именно там. Когато влезете ще можете на момента да оставяте връхните дрехи. Предмети за почистване като бърсалки, парцали, мопове и препарати също могат да намерят своето място там.

Друга интересна идея за спестяване на пространство е превръщането на стълбите в чекмеджета. Представете си колко от тях може да разположите под стълбите у дома.

Забавно и практично – самите стъпала могат да бъдат превърнати в чекмеджета.