До 10 дни ще настъпи пикът на цъфтежа на пролетните цветя в Университетската ботаническа градина в Балчик, сподели за LadyZone Цветелина Ковачева, главен специалист "Образование и туризъм".

Очаква се да разцъфтят над 50 хиляди лалета от над 90 сорта! Лехите с изключително красивите божуровидни лалета през тази година са попълнени с нови представители, продължава подновяването и на растенията от сорта папагалови лалета. В градината има и 12 сорта зюмбюли, 17 сорта нарциси и над 10 хиляди други луковични растения.

Заради епидемията на коронавируса няма как да видим на живо невероятната красота на цветните килими, но можем да се насладим на галерията със снимки, предоставени любезно от УБГ Балчик.

Снимка: Архив УБГ – Балчик

Не пропускайте и впечатляващите кадри с дрон тук:

Университетска Ботаническа градина в Балчик е създадена през 1955 г. Днес тя се простира на площ от 194 дка и разполага с растителни колекции с над 4900 вида. Самият парк е изграден като ландшафт по времето на румънската кралица, понастоящем Групова недвижима културна ценност - паметник на градинското и парково изкуство.

Още фотоси можете да разгледате във Фейсбук страницата на градината.