Важни за растенията в градината са както саксиите, в които са засяти, така и почвата. Не на последно място слагаме актуалните подобрители за почва, които могат да ви спестям много усилия и нерви. Можете да ги използвате преди пресаждането или засяването на растението.

Съвет от Mr.Bricolage:
TerraCottem е подобрител за почва, който не само увеличава капацитета на почвата да задържа влага и хранителни вещества, но и подобрява нейната структура. Това подобрява развитието на корените на растенията и растежа им, като намалява необходимостта от поливане до 50%.

При контакт с вода гранулите набъбват бързо, като абсорбират водата и хранителните вещества, превръщайки се в гелоподобна маса. Съхранената вода е на разположение на растението, което има достъп до нея чрез своите коренови власинки. По този начин влагата в зоната на корените се поддържа за по-дълъг период от време.

TerraCottem се прилага еднократно, непосредствено преди пресаждането или засяването. Смесва се хомогенно в зоната на корените или в субстрата.Подобрител за почва TERRACOTTEM, 750г - увеличава водозадържащите и подхранващите свойства на почвата, благоприятства вкореняването и растежа на растенията, подходящ за домашна употреба в сандъчета, саксии и др., разход 5г на литър субстрат Цена: 29,99лв.

Ваш верен помощник,
Mr. Bricolage!