Ако искате да живеете екологично и да намалите замърсяването на планетата, най-бързият начин е да ограничите употребата на пластмасови продукти и да рециклирате използваната пластмаса. Вижте 6 начина, с които да използвате по-малко пластмаса в ежедневието си - елементарни неща, свързани най-вече с храната и напитките. 

Снимка: iStock

1. Взимайте пазарска чанта от плат, когато излизате за покупки в супермаркета. Друг вариант да избегнете найлоновите торбички, е поне да използвате хартиени пликове за едно кратна употреба.

Снимка: iStock

2. Използвайте бутилка за многократна употреба от метал/стъкло, вместо непрекъснато да купувате нови пластмасови бутилки за еднократна употреба.

Снимка: iStock

3. Направете същото с чаша за многократна употреба за сутрешния чай/кафе, дори да е от пластмаса. Друг вариант да избегнете пластмасовите чашки за еднократна употреба, е поне да използвате картонени.

Снимка: iStock

4. Използвайте една и съща кутия за обяд, в която да пакетирате храната си, вместо всеки път да се чудите какви опаковки да използвате, след което да ги изхвърлите на боклука.

Снимка: iStock

5. Не използвайте пластмасови прибори, съдове или сламки.

Снимка: iStock

6. Ограничете до минимум употребата на всякакви найлонови пликчета.

Готово, така вече живеете по-екологично. А сега можете да споделете съветите с приятелите си.