Понякога, без да знае, човек се заобикаля с неща, които привличат негативна енергия и това внася нещастие в живота му, твърдят експертите по фън шуй. 

Според тях успехът на човек зависи от това, което го заобикаля. Огромна роля в случая играят предметите, сред които той живее и вижда всеки ден в собствения си дом, посочва dete.bg.

Ето какво трябва незабавно да изхвърлите от дома си, ако не искате да привличате неприятности и нещастие:

Счупено огледало

Вероятно сте чували, че в никакъв случай не трябва да се гледа в счупено огледало и то трябва да го изхвърли възможно най-скоро. Нашите предци са вярвали, че счупените огледала символизират пролука в защитата ни и привличат нещастие. Същият съвет важи и за други чупливи интериорни предмети и домакински прибори.

Счупен часовник

Спрелият часовник трябва да се поправи възможно най-бързо. Ако вие сами не можете да стартирате часовниковия механизъм, трябва да го занесете на часовникар, който ще го поправи. Ако е невъзможно да го поправите, време е да се отървете от него без никакво съжаление. Времето не трябва да стои на едно място. И в буквален, и в преносен смисъл. Експертите съветват да не държите и стари календари в къщата. Миналото трябва да отстъпи място на настоящето. 

Стари вещи

Рециклирайте вещи, които не сте използвали от 2-3 години. Старите вещи трупат енергията на застоя.

Неща, които нямат чифт

Двойните предмети, които са загубили един от компонентите на комплекта, трябва да бъдат изхвърлени. Те едва ли вече ще се използват, но и са отличен „приемник“ на отрицателна енергия и привличат неприятности.

Снимка: istockphoto.com

"Мъртви" неща

Сухи цветя, които често се използват за украса на къщите, се оказват способни да привлекат всякакви неприятности. Същото важи и за плюшените играчки и дори за морските раковини и миди. Сменете изсушените цветя с живи. А ако все пак искате да държите миди и рапани в дома си, не забравяйте да миете и почиствате черупките им старателно и редовно, за да няма шанс негативната енергия да се натрупва в тях.