Докато издирваме най-добрите идеи за великденските яйца, няма как да не попаднем и на истински разочарования. Стремежът за оригиналност понякога минава всякакви граници и се превръща в кич, а сътвореното, вместо да е красиво, става безполезно и дори опасно. Такива са и тези два случая. 

Яйца, декорирани във вафлена фунийка с шоколадов сироп

Снимка: Pinterest.com



Изглеждат красиво и почти ти се иска да близнеш този сладолед. Но каква е целта на тази декорация и как се използва това яйце!? Щедро обляна с шоколадов сос черупка, гарнирана с плод и поставена върху фунийка. А после?

Облицовка с габърчета

Снимка: Pinterest.com


За направата на това яйце първо трябва да отстраните острата част на габърчето. Следващата стъпка е да го залепите за черупката, предполагаме с горещ силикон или лепило. За да получите полуметално яйце, което не само не блести с особени естетически качества, но и ще бъде трудно да счупите.