Олга Удовенко се сблъсква с новата реалност, предизвикана от карантината заради пандемията от новия коронавирус - така в съботната вечер на 21 март украинската диджейка пуска музика в празен нощен клуб в родния си град Харков.

Популярният нощен клуб "Culture of Sound", където Олга е резидент диджей, лансира идеята да организира онлайн партита, по време на които хората да могат да се присъединят от вкъщи безопасно – без да напускат къщите си и да нарушават карантината.

Олга, която обича да експериментира с различните стилове в електронната музика, казва, че и този експеримент се е оказал успешен, тъй като около 2000 души от цяла Украйна, както и САЩ, Италия и Франция, са се присъединили към първото онлайн парти, докато партита в клуба обикновено не привличат повече от 300 души за една нощ.

Снимка: Unsplash/Sarthak Navjivan

Съботното онлайн парти, което започнало в 7 вечерта, се превърнало в същински музикален маратон, като е продължило символичните 36,6 часа - цифрата, която съответства на телесната температура на здрав човек.

"Около 80 души гледаха стрийма едновременно. Но общият брой на хората беше около 2000 души. Максимум 300 души обичайно присъстват на нашите партита в клуба и на дансинга става доста претъпкано. Но почти 2000 души присъстваха на нашето парти онлайн и това е огромна разлика. Обикновено рекламираме нашите партита един или два месеца предварително, докато тук подготвихме всичко в рамките на ден, всъщност в рамките на няколко часа", казва Олга Удовенко.

"Това е ново изживяване. Обикновено има хора, които танцуват пред диджея, който има директен контакт с публиката. Сега хората ни гледат от различни места, танцуват и аз мога да го усетя. Имам усещането, че партито се случва точно в този момент. Но това се случва повече в главата ми, отколкото в реалността тук", допълва украинската диджейка.