Първата песен, която чаровната Прея се научава да пее, е "Една българска роза". Научава я една, особено важна в живота й жена.

"Баба ми Иринка ме научи. Точно бяхме поляли розата. Седяхме на една пейчица и тя реши, че трябва да ме научи" - споделя Прея спомените си от детството в "Гласът зад кадър". Вижте как Прея изпълнява "Една българска роза" във видеото. 

Снимка: Личен архив

Баба й Ирина Мишева е била певица. Майката на Прея също винаги е имала афинитет към пеенето. 

Родителите на Прея дълго време не успявали да имат деца. Въпреки убежденията на лекарите, че това няма как да се случи, оповавайки се на вярата си и с много молитви, им се ражда дъщеря. Кръщават я Прея (молитва) именно заради множеството отправени молитви. Цялото й име е Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей. Ейрин е на бабата от българска страна Ирина, а Комфорт - на другата баба. 

"Наследих любовта към музиката си от баба си Ирина, която е оперна певица. Тя ме научи на първите песнички. Винаги пееше из къщи", споделя Прея в интервю за bTV.

"Талантът ми идва от моята българска страна, не от африканските ми корени" - уточнява усмихнатата певица. 

Прея е новият дигитален водещ на „Гласът зад кадър“ - с нея всяка седмица влизаме зад кулисите на шоуто "Гласът на България". Нейните видеоматериали ще включват кадри, които не можете да видите в телевизионното предаване. 

Снимка: Личен архив

Преди да стигне до най-бляскавата сцена обаче, Прея минава през редица музикални изпитания.

Във втори клас пише първото си стихотворение, посветено на нейна учителка. Първата си песен пък създава в 6 клас. 

"Малките неща" е парчето, което дава старт на нейната кариера. Каква е любопитната му история и защо е свързано с морето - вижте във видеото. 

В първи епизод на "Гласът зад кадър" разбираме пикантни подробности от самата Прея, а за финал тя изпълнява новата си песен "Цяла нощ" на най-бляскавата сцена у нас.

Целия епизод гледайте ТУК