"Котките" е световен феномен, като дойде време да завладее и света на киното със спиращата дъха екранизация на режисьора Том Хупър ("Клетниците", "Речта на краля").

Носителят на "Оскар" майсторски изважда на повърхността най-ярките моменти от класическата история на поемата "Old Possum’s Book of Practical Cats" от Т. С. Елиът, която по-късно великият Андрю Лойд Уебър превръща в иконичен мюзикъл. 

Кадър от "Котките"

Новите кадри от най-дългоочакваната продукция въвличат зрителите напълно в духа и визията на "Котките", като разкриват ярки сцени и звездно присъствие. Картината се отличава с великолепие и пищност, а актьорите превръщат действието в истинска арена на таланта. 

Всички са в очакване на най-съдбовната вечер в живота им, когато "котката, която най-много заслужава, ще се прероди за нов живот". Една непредсказуема тайнственост и сложни взаимовръзки, които ще превърнат събитието в най-епичното състезание за… ново начало. Но дали?

Кадър от "Котките"

Нотките на драматизъм се преплитат с хумор, а царственият дух се сблъсква с несправедливата реалност. Всички тези емоции ни представя един забележителен актьорски състав в лицето на Джуди Денч, Идрис Елба, Тейлър Суифт, Иън Маккелън, Дженифър Хъдсън, Рей Уинстоун, Джеймс Кордън, Джейсън Деруло и много други брилянтни артисти. Дебют на голям екран прави и талантливата балерина от английския Кралски балет Франческа Хейуърд.

Освен режисьор Том Хупър е и сценарист на "Котките" заедно с Лий Хол ("Боен кон", "Довереникът на кралицата"). Продуценти са Тим Беван, Ерик Фелнър, Том Хупър и Дебра Хейуърд, а изпълнителни продуценти на филма са Андрю Лойд Уебър, Анджела Морисън и Джо Бърн.

Постер на "Котките"

Дали шоуто ще продължи? И какво всъщност се случва под светлината на прожекторите? Станете свидетели на най-грандиозния спектакъл на годината, който се случва на киносцените у нас от 27 декември. Гледайте новия трейлър на "Котките" във видеото по-горе.