Йорданският арт учител Ахмад Манашра реже, оформя и боядисва стъкло, за да го превърне в цветна мозайка, а по-дълбокият замисъл на изкуството, което твори, е чрез преизползването на материала да бъдат намалени отпадъците. Манашра смята, че това е по-добрата опция за природата, вместо стъклото да бъде оставено да се разгражда в продължение на стотици и дори хиляди години.

В начинанието му помагат още 12 души, които работят изцяло доброволно. Понякога една мозайка от стъкло може да отнеме дни, а в други случаи – седмици, за да бъде завършена. Екипът има зад гърба си цели 6 мозаечни стенописа, направени изцяло от стъклен отпадък.

31-годишният Манашра от Йордания не предлага нищо от творенията за продажба, а предпочита те да бъдат изложени като експонати.

Докато Ахмад цитира американски доклади, които твърдят, че стъклото се разгражда за стотици хиляди години, централният орган за управление на отпадъците във Вирджиния изчислява, че за разграждането на 1 стъклена бутилка са необходими поне 1 милион години. Вижте още във видеото.