Този май ще ни предложи велика среща. Продуцентът Кевин Файги, който е сред основните фигури зад безпрецедентния финансов и културен успех на включващата цели 23 заглавия киновселена на Марвел, споделя, че за единадесет години няма друг филм, който феновете да са искали да бъде направен повече от "Черната вдовица".

На 1 май желанието на милионите почитатели на емблематичната героиня най-накрая ще се превърне в реалност и те ще могат да я видят на голям екран в самостоятелен филм, разкриващ подробности от мистериозното ѝ минало. Ролята на Черната вдовица Наташа Романоф няма как да бъде изиграна от друг, освен от Скарлет Йохансон – актрисата, неразривно свързана с героинята за цяло едно поколение.

В специални ексклузивни кадри и видео зад кадър от "Черната вдовица" създателите на филма – продуцентът Кевин Файги, режисьорът Кейт Шортланд и Скарлет Йохансон ни разкриват редица интересни подробности за продукцията. Научаваме повече за развитието на Черната вдовица като герой в предстоящия филм и получаваме първи поглед към основната заплаха, която ще разтърси света на Наташа – енигматичният суперзлодей Таскмастър.

Срещаме се и с нейното „семейство“, включващо Черните вдовици Йелена Белова (Флорънс Пю), която е като родна сестра на Наташа, и по-възрастната, изпечена в шпионския занаят Милена Востоков (Рейчъл Вайс), която е част от мистериозен научен експеримент, както и явяващият се като тяхна бащина фигура Алексей Шостаков (Дейвид Харбър), известен като  Червения пазител – руския еквивалент на Капитан Америка.

"Черната вдовица" ще разкаже визуално впечатляващата, изпълнена с екшън, напрежение и мистерия, емоционална история на Наташа Романоф и нейния труден път от опасен наемен убиец на КГБ, през агент на ЩИТ, до един от най-важните членове на Отмъстителите. Действието на филма се развива малко след събитията от Първият отмъстител: Войната на героите, когато Отмъстителите са разединени, а част от тях са в немилост, включително и Черната вдовица. Докато бяга от закона, Наташа Романоф, която може би за първи път в живота си е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, трябва да се изправи срещу демоните от мрачното си минало. 

Режисьор на "Черната вдовица" е Кейт Шортланд (Lore, Berlin Syndrome), по сценарий на Джак Шейфър (Мошенички от класа) и Нед Бенсън (The Disappearance of Eleanor Rigby). Продуцент е Кевин Файги. В ролите влизат Скарлет Йохансон, Флорънс Пю, Дейвид Харбър, Рейчъл Вайс, Рей Уинстън, Мишел Лий, О. Т. Фегбенле, Уилям Хърт и др.

"Черната вдовица" се завръща на 1 май в кината на 3D и IMAX 3D.