Холивудският актьор Хоакин Финикс се включи в протест за правата на животните заедно с активисти от "Animal Equality" в Лондон в понеделник (3 февруари).

Според информация на "Дейли мейл", номинираният за "Оскар" актьор е призовавал хората да станат вегани, докато е бил привързан към емблематичния Тауър Бридж в Лондон тази неделя (2 февруари).

 

 

Актьорът се е присъединил към активистите на протеста, които спуснаха от моста знаме с площ 36 квадратни метра и посланието "Индустриалното земеделие унищожава нашата планета. Стани веган."

 

Всичко това се е случило точно преди актьорът да се присъедини към официалната церемония по връчване на наградите на БАФТА. Там Финикс не пропусна да разкритикува кино индустрията за липса на многообразие в речта си, приемайки наградата за главна мъжка роля за "Жокера".

 

 

 

Британските кино награди бяха разкритикувани за това, че имат само бели актьори и актриси сред номинациите в актьорските си категории, както и единствено мъже в категорията за най-добър режисьор, което доведе до използването на хаштага #BaftasSoWhite в социалните мрежи по аналогия с #OscarsSoWhite преди няколко години.