Dior върнаха часовниците назад с последното си модно шоу в Париж. Мария Грация Кюри претвори детските и юношеските си спомени от Италия с модели, вдъхновени от 70-те години. Манекенките носеха забрадки, шалове с цветни принтове и изобилие от ресни. 

Снимка: Getty Images

 „Върнах се във времето, когато отидох за първи път на битпазара, за да си купя първите дънкови панталони и милитъри яке, защото не исках да съм облечена с хубава рокля, в която просто не разпознавах себе си“, каза тя.

Снимка: Getty Images

Като креативен директор на Christian Dior, Кюри постоянно пропагандира феминистки идеологии. Понякога тя го прави едва доловимо. В предишната си колекция Dior показваха гръко-римски рокли. Вдъхновена от Карла Лонзи – феминистка и активистка от 70-години, колекцията Есен-Зима показа щампи с точки, чанти, кръстосани през тялото и прозрачни ризи.

Снимка: Getty Images

Интериорът бе проектиран от колектив Claire Fontaine и включваше дисплеи с осветени надписи - „Съгласие“ и „Всички сме клиторни жени“, окачени над модния подиум. Този лозунг е на Карла Лонзи, която пише, че се е освободила от вината и срама на факта, че е жена, изпитваща удоволствие само с клитора си, и че оргазъм не може да й се случи чрез проникване. В дневника си на феминистка Лонзи споделя още, че "вагиналният оргазъм подлага жените на форма на „колонизация на мъжете“ и че фактът, че оргазмът при проникване е приет за единствената форма на оргазъм, е вид политическа позиция, наложена от патриархата". 

Снимка: Getty Images

Вечерните тоалети на ревюто бяха луксозни - ефирни рокли от коприна, но стилизирани с груби ботуши, а не токчета, тип стилето. Шоуто бе закрито с блестящи рокли в преливащи цветове.

Актрисите Деми Мур, Нина Добрев и Сигурни Уивър бяха сред звездите на първия ред в шоуто в Париж. Dior беше една от първите големи френски марки, с които стартира Седмицата на модата в Париж.