Париж е мечтана дестинация за романтичните души от край време. Във френската столица обаче има какво да намерят и любителите на културата, изкуството и добрата кулинария. А и не само.

С това видео ви пренасяме директно в Париж. В него ще видите:

Айфеловата кула, която тази година отбеляза 130-ия си юбилей. Французите обичат да я наричат „Нашата желязна дама“.

Снимка: Сю-Ан Паке

Нотр Дам след пожара, при който рухна кулата с форма на стрела.

Люксембургската градина е един от символите на Париж. Тя е създадена през 1612 г. по заповед на Мария Медичи. Тя е една от най-красивите и любими градини за отдих и разходки.

Кафе-салон „Анджелина“. В непосредствена близост до Лувъра, още от самото си създаване през 1903 г., „Анджелина“ се радва на невероятен успех сред парижката аристокрация. Интериорът е изискан, елегантен. В салона може да се дегустират шедьоври в сладкарството като „Мон Блан“, „Опера“, както и уникалната топла напитка с тъмен шоколад.

Льо Бон Марше“. Големият магазин за деликатеси – „La grande épicerie de Paris“, е истинско удоволствие за сетивата. Тук се предлагат традиционни, екзотични и редки хранителни продукти. Те се селектират по критерий за най-високо качество в гастрономията, при това от всички точки на Земята. Френската гурме кулинария е символ на традиции, естетика и баланс на вкусове.

Църквата "Сент Мари Мадлен" (Света Мария Магдалена), наричана още „Църквата на Мадлен“ или само „Ла Мадлен“ („Мадлената“).