Може би някои от вас са чували вече гласа й да звучи по улиците в столицата, защото тя обича да влиза в обувките на уличен артист. На някои от вас може би е позната от сцената на „Гласът на България“. Рада Илиева пише музика, рисува и не се страхува да показва таланта си, където й да е.

"Има няколко типа улични артисти, единия тип сме ние, които ходим там за забавление, енергия, носи ни нещо повече от пари. И хора, които всъщност го правят за парите, нямат друг избор, поставени са на този път. Аз не мога да си представя какво е за тях, защото моята мотивация е съвсем различна, но смятам, че когато някой започне да прави каквото и да е за пари, то започва да му става работа и започваш да не го харесваш толкова, защото е задължение. Много е трудно да си уличен артист като професия, защото за нас сезоните имат огромно значение".

Музиката заживява в сърцето на Рада още когато е на 5. Баба й е професор по цигулка, а родителите й я гледали под звуците на рока. Така във втори клас тя започва да свири на китара. По-късно в училище разкрива и другите си таланти.

"В нашето училище, извънкласната дейност е много развита и участвах дълго време в съвета на библиотеката. Нашата библиотека е на самоуправление, аз бях председател една година, после друго момиче дойде на мое място. Това, което ме мотивира и исках да се занимавам с библиотеката, е енергията на книгите, когато си заобиколен от толкова много книги, ставаш друг човек. - споделя тя и допълва - Благодарение на тази извънкласна дейност се роди идеята за "Мазе 22", което е репетиционна в мазето на училището ни".

Първата си песен „Облаци“ пише в осми клас. Днес продължава да създава собствена музика, но и обича да прави кавъри на световни хитове. “Гласът на България“ е  предизвикателство, пред което се изправя, за да бъде една крачка по-близо до мечтата си."Аз съм смел човек, не се определям като страхлив и предпочитам да вървя напред и да взема максимума от ситуацията. Промяната, която ние всички искаме - всеки един млад човек иска нещо да му е различно - и тази промяна, която ти искаш няма как някой да ти я даде на готово".

Чуйте цялото изпълнение на Рада от кастингите на тъмно в "Гласът на България":