Невена Воденичарска е инфлуенсър, модел, танцьор и дизайнер на сценични костюми, които изработва ръчно с много любов. Успява да накара хората, само като ги видят, да започнат да фантазират и да попаднат в един приказно красив свят. Невена ни покани да я снимаме на мястото, където твори - в нейното студио, в което вече разполага с над 400 уникални костюма за различни тематични парти концепции.

Снимка: Евгений Милов

Невена Воденичарска излиза за първи път на модния подиум през 1997 г. на Фестивал на авангардната мода, наречен „Новата Ера”. Тогава се запознава с най-провокативната дизайнерка в България - Мира Бъчварова, и така става лице на най-скандалното й ревю „Spirit and body“.

Голямата българска “booking” агенция „Solar“ също я избира за свой представител и така тя попада на една сцена с най-известните диджеи в света като Tiesto, Roger Sanches, Bob Sinclar, Pete Tong, Danny Tenaglia, Victor Calderone, Sandy Rivera, Steve Angello, Dimitry from Paris и още много други.

Снимка: Евгений Милов

Работила е за водещи български дизайнери, но споделя, че най-хубавото нещо на изявите й като модел е едно запознанство, което прераства в нещо повече. През 2008 година Невена започва работа по общ танцов проект заедно с Биляна Йотовска. Това е нашумялото dance fashion шоу „The Secret Garden”- екзотични костюми, специална декорация и музика. В него може да се види един нов тип пърформанс, който е чиста импресия.

"Преди 13 години двете с Биляна решихме да направим съвместно “The secret garden show” – нещо различно, защото нямаше такива шоу програми на времето и искахме да пренасяме хората в един различен свят. Получи се много добре. Имали сме изяви из цяла Европа, Англия, Африка, имали сме турнета из целия Китай, Мароко, Дубай и Бахрейн – безспорен успех е работата съвместно със световния фешън канал FTV", разказва Воденичарска.

Снимка: Евгений Милов

За еротика в шоуто им тя казва: "Шоуто ни не е с еротична, а с артистична насоченост. Голотата присъства, но поднесена по артистичен начин. Тя е навсякъде, но не мога да кажа дали продава, със сигурност хората се интересуват от голотата. Например в картини на известни художници се рисува голото човешко тяло поднесено по красив начин и когато е така представено, тогава мисля, че има смисъл от цялото нещо".

Невена е дизайнер и изработва ръчно костюмите и тематичните концепции за партитата. Освен шоуто - двете с Биляна създават и свой собствен лейбъл за производство на лимитирани колекции дрехи и аксесоари за дами.

Снимка: Евгений МиловЗа хилядите й последователи в социалните мрежи и за това, че животът на Невена е интересен на хората дизайнерката казва, че това не е нетипично за нея. Днес младите хора живеят в света на социалните мрежи и мислят единствено за последователи, харесвания и гледания. 

"Не са важни лайковете под снимките, не са важни последователите, които имат на профилите си, важното е съдържанието, което имат и посланията, които отправят към хората", смята тя.

На въпроса съществува ли наистина приятелство между жени, тя без да се замисли даде положителен отговор.

Невена има син. Ражда преждевременно на 21 ноември преди 11 години, тогава е рожденият й ден и случайно или не момченцето се ражда и в нейния час. На жените, родили преждевременното своите деца, вдъхва надежда и ги съветва да са силни.

На аудиторията на Ladyzone Невена Воденичарска пожела всички да открият своя път в живота, да действат смело в своите начинания и да правят нещата, които обичат и харесват.

Повече за нея чуйте във видеото.