Блажка Димитрова е родена в Сандански. Първите си пари изкарва като сервитьор. Докато е студентка, започва да се интересува повече от това какво правят младите днес. Започва да работи за различни неправителствени организации, свързани с правата на децата. Така става и учител. Един ден научава за философията на нулевия отпадък и това променя живота й. Днес вече е предприемач и мотиватор. Не постепенно, а от раз успява да вдъхнови и цялото си семейство да следва тази философия. Повече за Блажка Димитрова научете от поредицата ни Пазителките.

В това видео ви представяме бърз и лесен начин да си приготвите сух шампоан в домашни условия, при това много бюджетен :)

"Този сух шампоан обира цялата мазнина от косата и прави косата да изглежда сякаш е току-що измита и е направен сешоар. Невероятна рецепта", категорична е Блажка.

Необходими продукти:

15 г арарут;
1 ч.л. бентонит;
½ ч.л какао; 
капка ароматно масло по избор

Арарутът се използва в кулинарията като сгъстител на храна. Добива се от тревисто тропическо растение с южноамерикански произход. Бентонитът е смес от минерали. Преобладащи елементи са калий, натрий, калций и алумий.

Запознайте се с детайлите от видеото по-горе.

Припомнете си и как да си направите домашна паста за зъби тук: