"Не ролята в "Стъклен дом" повлия на мен, а аз на нея", заяви актрисата Яна Маринова в подкаста "Малки разговори".

"Изцяло изградих образа си в сериала, благодарение на целия екип, разбира се, точно така, както виждах жените около себе си в онова време - аз съм го кръстила мутробарок. На кастинга с това успях да спечеля вниманието и да ме вземат за ролята. Много от актрисите играеха представата за такава жена - една такава префърцунена, лисичка...", спомня си Яна.

"Имам страшно много неща в себе си. Мога да бъда ужасяващ човек, но не позволявам на този ужасяващ човек да излезе. Държа си го заключен за крайни ситуации. На кастинга точно това им показах, какви могат да бъдат тези жени", обяснява тя.

"Не смея да кажа някое име, но сте чели за тях по всичките хроники.

Това са едни весели вдовици в днешно време, които изобщо не са жени за подценяване.

Това са жени с т*пки, изключително хладнокръвни! Жени, които са били в стаята, когато се поръчва нечие убийство, когато се взема нечий бизнес, когато се завладяват цели структури в държавата. Не подценявайте тези жени. Аз бих направила филм за някоя от тези жени. Те не бяха кифли. Те не бяха на по-ниско ниво. Не лисичка, това са хищници." 

"Тази роля ме направи много популярна. И вярвам, че е защото бях абсолютно искрена и знаех нещо, което другите не знаят - те не са били в тези среди, аз съм била и съм го виждала. И съм успяла да се спася", сподели още Яна Маринова.

Целия подкаст слушай в Спотифай или гледай тук: