Dim4ou: „По мое време хейтът беше напълно нормален. Това те калява, улицата те калява, кварталът те калява“

Казват, че двете най-силни емоции са любовта и омразата. И след като любовта е причина хората да се променят безвъзвратно, не би ли могла омразата да направи същото?

За обществото думата "хейтър" носи негативно значение, свързва се с нещо демотивиращо. Именно това значение и тази нагласа иска да промени младата двойка Далиа и Мирослав и идеята им, наречена Haters Club.

Снимка: Евгений Милов

Тяхна цел е да дадат гласност на всички недоволни хора, които са уморени от бездействието и осъзнават, че чрез градивна и правилно насочена критика могат да задвижат процеса на промяната у някого другиго.

Зад иновативния им бранд за дрехи стои замисъла за едно ново и нестандартно обединено общество: "Искаме да създадем общество от хора, които мразят с някаква кауза - мразят негативното, за да могат да го променят", казва 22-годишната Далиа. Тя е завършила Рекалама в Италия и в момента се занимава с комуникационни науки, психологоя и социология.

Снимка: Евгений Милов

За Далия и Мирослав омразата е част от естеството на всеки човек. И след като е неизбежна част от природата на всяка личност, те вярват, че могат да я преобразуват в нещо положително и даже мотивиращо.

Хората се раждаме с инстинкт за конкурентност и желание за надмощие. Вродено ни е да се стремим да се докажем като по-добрите. И няма по-безспорно доказателство за силата и борбеността на един човек от това да се противопостави на всичката омраза в живота си и да я използва като своя тласък към прогрес.

Снимка: Евгений Милов

Както партньори в живота, така и в начинанието си, двамата студенти искат да подтикнат хората към едно революционно мислене - да приемат негативизма на останалите и да го превърнат в свой стимул за развитие и надграждане.

Всеки човек в един момент е бил жертва на омраза или пък е бил извора на такава. Познавайки и двете страни, всеки може да се припознае и да се включи към HatersClub, чийто членове са “всички, които остават истински в това фалшиво общество“.

Рапърът Dim4ou, като човек сблъсквал се по време на пробива си в музикалната сфера с критиката и омразата, знае как това може да те “кали" и подтикне да се самоосъвършенстваш. За него хейтърите са ракетното му гориво, което го задвижва да доказва потенциала си на себе си и на останалите:

Трябват ти 3 секунди да си кажеш СТОП и да го подминеш. Да го сдъвчеш...това да е твоят дизел, твоето ракетно гориво“.

Още в началото на своята кариера рапърът разбира от първо лице колко важна е критиката на останалите: „По мое време хейтът беше напълно нормален. Това те калява, улицата те калява, кварталът те калява“.

Снимка: Евгений Милов

За основателите на HatersClub пък хейтърът е човекът, чието автентично мнение кара останалите да се стремят към още и да надминават собствените си очаквания.

Далиа и Мирослав приканват всички, които са готови да погледнат през една различна призма, да се включат към идеята и „заедно да мразят, за да мотивират“!

Какво каза още Dim4ou за началото на своята кариера чуйте във видеото в началото