Когато става въпрос за грим визии, няма никакъв спор, че Джули Ангелова категорично повлиява работата на останалите гримьори в България и на последователите си. Започва да учи в университет в САЩ, но любовта й към родината я връща обратно в България. Началото на една невероятна кариера.

Започва да работи като продавач консултатнт за марка, която тогава все още не е била позната в България, но на Джули й е известна от Щатите. Преди да започне работа там, изкарва обучение в Гърция, като на последния ден е била показана грим демонстрация – първата и последната, която Джули вижда в живота си.

„Когато я направиха, обучаващите ни казаха: „Идете и си измийте ръцете, сега ще тренирате помежду си“. Този момент действително го помня. Просто в живота на всеки има такива моменти, които просто ги осъзнаваш. Миейки си тези ръце, моите, аз знаех, че това го мога.

Започва работа в магазина, но осъзнава, че страстта й към грима я влече повече. Така, с визитки в ръка, започва да обикаля салоните за красота и да разпространява таланта си.

При нея формулата да стане топ гримьор е подкрепата от семейството й. Винаги е била поемана от силни и сигурни ръце и е възпитана да слуша сърцето си.

Печелила е три награди „Златна игла“ за най-добър гримьор. Тази година Джули отново присъстваше на „Златна игла“ с важни роли – да връчи наградата на тазгодишната носителка на наградата за гримьор и да подготви моделите за дефилето и снимките.

Гордее се с работата си и със сина, който е отгледала. Като най-голямо постижение определя това, че е останала и винаги ще си остане човек.

За тенденциите в грима за есен/зима 2021 Джули обяснява:

Много тежките гримове вече изобщо не са актуални, просто всички се наситихме. Актуални са топли цветове. Продължава тази очна линия, която от няколко години много присъства. И в много приятни, меки пигменти. Бляскавост. Хайлайтърът леко понамаля. Съвсем леко остава върху скулите. Но вече дойде една мода, която аз много харесвам, и това е обилният гланц на устните.

Попитахме Джули дали има тенденции, които не харесва и иска да промени. Ето какво тя сподели:

Никога не мога да променя нещо, защото това си е нечие творчество. С риск може би да бъда неприета от част от аудиторията, за мен това са една голяма част от Инстаграм гримовете на разни инфлуенсъри, които аз по-скоро бих нарекла бюти арт, където можеш да видиш всички цветове на дъгата – жълто, зелено, синьо, лилаво, с червена очна линия, камъчета, пеперуди, брокати. Единствено оценявам майсторството да направиш тази форма и преливка, но това е абсолютно неприложимо.“

„Знаеш ли? Когато имам обучения, всички ученици в каквато и да е сфера обичат правила – това се прави така и трябва да го научиш. Добре, обаче в грима няма правила. И с това винаги започвам. И хоп, погледите са ококорени, но истината е, че това е все едно да кажеш, че в изобразителното изкуство има правила. Нима един Салвадор Дали – сюрреалист, и един Кандински, който прави черти, нима и двамата не са страхотни? Ако има правила, един ще каже, това е грешно, трябва да го промениш. Не.

Според Джули няма грим продукт, без който една жена да не може. Нейният любим продукт все пак е фон дьо тенът, който тя нарича „най-добрият суетен приятел на жената“.  

На въпроса коя жена я вдъхновява, Джули отговори, че всички нейни клиентки притежават качества, достойни за вдъхновение, но ни сподели и две много интересни истории. Ето я първата:

“Някой път отивам в дома на някой и гримирам за сватба и в разговора ние си говорим невероятно лични неща. Аз съм мъжка майка и обожавам сина си. Един ден това момченце живот и здраве ще се ожени. И веднъж гримирам свекървата и питам: „Вълнувате ли се?“ Тя казва: „Да, много!“ Казвам „Ами как е снахата?“ Тя вика: „Всичко е супер!“ И аз казвам: „Ама добре, а как се справяте с това усещане?“ И тя знаеш ли какво ми каза? Тя каза: „Моето момиче, умната свекърва печели дъщеря, глупавата губи сина си.“

Последва още една интересна история: „Знаеш ли аз кога родих, като казахме Миглена Ангелова, която е действително такъв огън, рядко срещан? Поредната покана да участвам при нея. Аз съм бременна и знам, че след един месец ще родя. Интервюто, говорим си, говорим си. Аз си тръгвам от предаването, малко трудно ходя и викам: „Ох, тия токчета“. Няколко часа след предаването отидох в болница и на другия ден родих. Така че винаги това го свързвам с това предаване. Ето ти един вдъхновяващ огън. Огньовете вдъхновяват. Огнените хора се запомнят и вдъхновяват.“

Демонстрация на грим от Джули гледайте тук: