"Ранното ставане има един плюс - виждаш красиви изгреви" - това сподели водещят на "Тази сутрин" Златимир Йочев в студиото на "120 минути". Денят му започва много рано, но за изненада на мнозина, не приключва със свършването на ефира на редаването.

След като се раздели със зрителите и им пожелае приятен ден, Златимир Йочев продължава с подготовка за следващoто предаване.  

Когато си почива обаче също е много интересно. Водещият на "Тази сутрин" е скачал с бънджи от всички места, на които това се предлага в България. 

Летял е на всякакви планери, скачал е с парашут и дори обмисля да го направи пак.

Често катери планински върхове с приятели, а веднъж дори срещат мечка.

Светът на спорта се разкрива пред него чрез баскетбола.

Това тренира в училището в Триполи, където учи, заедно със сестра си от 1 до 4 клас. Майка му е работела като акушерка там, а баща му като счетоводител. Описва детството си като хубаво. Когато се връща в България през 1994 г. пък, го обзема магията на футбола.  

Малко известен факт е, че Златимир Йочев пише разкази, стихове и споделя, че има много текстове, които отлежават в компютъра му.

Сред многото ангажименти не забравя да отделя нужното внимание и на семейството си. Харесва му да готви, но признава, че по-често го прави съпругата му Марина Цекова. 

Дъщеря му Тамара е на 3 г. и според него е много будно дете. Мечтае да я види как расте в един по-добър свят.

"Тя е добричка. Когато сме на площадки, тя е от децата, които са склонни да си дават играчките. По-отстъпчива е. Аз съм възпитаван да съм дипломат - да намеря решението с думи. Важно е да предадем на децата ценностите, с които и ние сме израснали" - категоричен е той.

Любимата му българска дума е доверие. 

Признава, че това, което може да го извади от равновесие, е човешката грубост. 

Златимир Йочев е роден през 1985 г. в Хасково. Като дете живее и учи в Триполи. Заради страстта си към футбола, избира спортното училище в родния си град, след това завършва журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През последните 15 години е работил като журналист и телевизионен водещ в Българската национална телевизия, България Он Еър, BiT. От 1 март 2021 г. е водещ на сутрешния блок на bTV "Тази сутрин".

Преподава "Новини и актуална публицистика" в Нов български университет. През 2017 г. е отличен от Синдиката на българските учители с приза "Журналист на годината". Почитател е на екстремните спортове. Женен е за журналистката Марина Цекова, имат дъщеря - Тамара. 

Цялото предаване "120 минути" гледайте на btvplus.bg.