Георги Петков влезе в "Survivor: Скритият идол" със заявката, че ще е няколко хода пред другите, но в крайна сметка не успя да усети кога останалите от племето му се обърнаха срещу него. Те го изпратиха на Острова на изкуплението и той се изправи срещу Драго в оспорван дуел, който болногледачът и студент по медицина достойно загуби. По време на престоя си на Филипините Жоро свали цели 12 килограма и често сменяше съюзниците си.

„Имах шанс да спечеля дуела, но все пак Драго е по-висок и по-силен физически. Знаех, че спасявайки Алекс, има голям шанс да си ида, но поех този голям риск. Реших, че е по-добре да изгоря сега, отколко малко по-късно. Не ме е яд, все пак не си тръгвам чак толкова рано“ – така Жоро коментира в "Преди обед" отпадането си от "Survivor: Скритият идол".

„Предаден не се чувствам. Имах доверие в Кари и Анелия и те не ме предадоха. Кари не гласува за мен, а Анелия ми каза да спася себе си“ – добави Жоро, който е гледал много сезони на предаването в САЩ.

Според него българският „Сървайвър“ е различен, защото българите са различни. В Америка има фокус повече на стратегиите и не толкова на физическите умения.

„Съгласен съм, че Зоран е най-приспособим в племето „Бонток“. В началото ме дразнеше, защото бе на всяка манджа мерудия, но постепенно ми стана симпатичен. Кари е най-приспособима социално. Всички я харесват, но гладът много й се отразяваше и се изтощаваше“ – коментира Георги.

Той призна, че е ял най-малко от племето, но не е чувствал глад. Дори смята, че доста храна са им давали.

Жоро се запалва по предаването още като дете, когато гледа втори и трети сезон. Сега учи медицина и работи в детската реанимация в „Пирогов“.

„Не е лесно, но намирам удовлетворение, че помагам на децата. Колегите са професионалисти и лечението е на ниво“ – споделя Георги.

Неговите фаворити за спечелване на риалитито са Зоран, Кари и може би Ганка, „която е Сивият кардинал в „Ифугао“.