Жени Марчева, водеща на "Тази събота" и продуцент на новините и актуалното съдържание в bTV Radio Group, гостува в „Преди обед“. Тя говори за журналистиката като призвание, професионалния си път, телевизията като страст и за ролята си на майка.

„Вече 8-9 години работя през уикендите. Първата година ми беше трудно, но после заживях в мой собствен рай. Когато почиваш в понеделник и вторник, магазините и улиците са празни. Избягваш тълпите и водиш спокоен, дзен живот, което е балсам за душата... От този сезон обаче в неделя почивам. Първата неделя се притесних, че съм вкъщи, но ще свикна. Казах на децата, че вече неделята е наша и ги попитах какво искат за закуска. Много са щастливи и веднага си поръчаха палачинки“ – сподели водещата на „Тази събота и неделя“.

Снимка: bTV Media Group

Тя допълни, че се е научила да готви късно, тъй като бившият й съпруг е бил „цар на кухнята“.

„Е, не мога да готвя като в MasterChef, но се справям. Единствено с един тиквеник преди Коледа имаш проблем. Детето го опита и започна да плюе. Оказа се, че съм сложила сол вместо захар“ – разказа Жени Марчева.

Снимка: bTV Media Group

Тя сподели, че малката й дъщеря е на 8, но е обществено грамотна и знае кой е президент, премиер и кмет на София.

Снимка: bTV Media Group

„Снощи гледаме новините и тя „Мамче, много ми е притеснено. Ицо Хазарта като стане депутат, ще зареже музиката и няма да прави хубави песни“. Притеснена е и какво ще стане с България, ако Луна стане президент… Голямата е на 11 и иска да става тик-токърка и инфлуенсърка. Говоря й за тъмната страна на тези занимания, но това е дълъг процес“ – поясни водещата.

Снимка: bTV Media Group

Жени Марчева сподели спомени и за бойното си кръщение в журналистиката през 2002 г., когато е отразявала атентата в Московския театър "Дубровка".

„Тогава работех в Дарик радио и Радосвет Радев за два часа ми купи билет. В бързината не взех акредитация и когато полицията ме попита за нея, показах картата си от библиотеката в София. Така влязох в периметъра, иначе щях да загубя два дни. Беше тежка есен, кучи студ. Бях на улицата почти постоянно в продължение на 3-4 дни. Видях на живо Йосиф Кобзон как преговоря с терористите. Той е от Кавказ и чеченците му се доверяваха. Анна Политковская също беше на барикадите. Една сутрин в 5 часа тъкмо се чудех дали да не се прибера и да поспя, започна атаката на спец частите, които пуснаха отровен газ, но освен терористите избиха половината театър“ – разказа водещата на „Тази събота и неделя“.

Целия разговор вижте във видеото горе.