Трикратната световна шампионка Мария Петрова гостува в предаването „Търси се“. В него тя сподели любопитни детайли за брака си с Боби Михайлов и тяхната дъщеря Елинор, която даде първото си телевизионно интервю.

„Аз избрах за Елинор този път в чужбина. Трудно ми бе да убедя баща й, че трябва да замине на 14 години в Испания, но бях уверена, че съм взела правилното решение. Да, трудно ми беше, на нея също й бе трудно да се аклиматизира, но там бяха деца от цял свят, които също бяха без родителите си. Елинор се занимаваше дълго време с тенис и заради него замина в чужбина. Там стана по-силна и по-отговорна, научи се да се бори сама“ – сподели Мария Петрова, която е с 12 години по-млада от своя съпруг.

Снимка: bTV Media Group

Когато се запознават с Боби Михайлов, неговите деца от първия брак – Бисера и Николай, са на 13 и 8 години. Докато живеят в Англия, на Мария й се налага да ходи на родителски срещи в училище, докато е едва на 22 години.

Снимка: bTV Media Group

„Сплотени сме. Стараем се да се събираме поне веднъж на две седмици“ – поясни Мария Петрова пред Меги и Нели.

Снимка: bTV Media Group

В предаването видяхме и дъщеря й Елинор, която живее отвъд Океана.

Снимка: bTV Media Group

„Не ми харесваше да тренирам художествена гимнастика. Знаех, че ще ме сравняват с майка. Тя винаги е била до мен, а и аз бях голяма лепка като дете. Сега е обратното – тя постоянно иска да ме гушка и целува, а аз не искам, защото все пак съм на 23. Липсва ми да закусваме заедно и да си говорим“ – сподели Елинор.

Снимка: bTV Media Group

Тя призна, че от майка си е взела дипломатичността, а баща си неспокойствието и грижовността към близките.

„Двамата бих ги описала като 16-годишни, току-що станали гаджета, които имат много забавни спорове. Те правят много компромиси един за друг, за да може бракът им да работи“ – обобщи Елинор.

Снимка: bTV Media Group

Вижте първата част на разговора във видеото най-горе. Втората част е тук: