На 18 февруари от 20 ч. зрителите ще станат свидетели на невиждан титаничен сблъсък и най-напрегната битка за имунитет за всички сезони на "Сървайвър" у нас.

За първи път в историята на играта има толкова много популярни лица, обединени в един отбор – този на Известните. Срещу тях се изправят Войните – 10 души, всеки един с ярка индивидуалност и постижения.

Всички те ще се борят за титлата "последният оцелял" и наградата от 150 000 лв., а арена на този сблъсък ще бъде Доминикана.

По пътя на това предизвикателство с участниците ще бъде водещият Ваня Джаферович, като самият той през 2014 г. печели Сървайвър: Камбоджа.

За първи път предаването в България ще се реализира почти в реално време, и то за цели 90 дни.

Освен това за първи път зрителите ще определят и кой да продължи напред, и то още от самото начало. Развоят на събитията ще зависи не само от физическа издръжливост, приспособяването и социалната игра на участниците, но и от всички пред екраните.

Сървайвър 7“ предизвика фурор още преди да е започнал заради "генералната репетиция" по време на снимките на промото в XR джунглата на Universal K XR студио. Кампанията бе заснета с изцяло нова технология, наречена extended reality, с която се реализират световни продукции като Мандалорецът.

Дни преди старта на предаването, то бе представено чрез 3D мапинг проекция, реализирана от MP Студио. Така изкуството и технологиите се сляха на няколко сградни фасади в София, за да предложат срещи с екзотични животни и преживявания, които участниците от предаването ще изпитат на острова.