„Survivor“ се завръща на екран и Владо Карамазов пак е в ролята на водещ на най-екстремното риалити в родния ефир.

Снимките този сезон са направени с нови, модерни технологии и зрителите ще могат да се потопят изцяло в красотата на Филипините.

„Хората са много бедни и много щастливи. Те живеят в изключителна бедност и са много чисти - живеят в мизерия, пък миришат на хубаво, аз съм влюбен в тези филипинци“, сподели актьорът фотограф.

"Върнахме се 12 години по-късно отново във Филипините и в тези времена да се върнеш на подобно място си е голямо събитие, защото там е невероятна красота. Мястото, на което снимахме, е национален парк, изключително защитена местност, суперчисто, непокътната природа и около нас имаше много малки рибарски селца, които сега бяха станали много големи. Това беше много, много странно за мен. Но с течение на времето започнах да си припомням, че сме снимали на различни локации. Тези два месеца бяха като някаква утопия, защото много бързо човек свиква да не се знаимава с COVID-19 и битовизми. Преди винаги много съм се притеснявал по време на предаването, а сега ми беше много спокойно. Освен това не се случваха абсолютно никакви инциденти, всичко беше много спокойно", разказа още Карамазов.

Оказва се, че Владо Крамазов се отнася доста критично към собствените си кадри.

„Много ме е страх да не насаждам лош вкус, тъй като аз имам последователи в социалните мрежи. В България лошият вкус е навсякъде и всеки си мисли, че не насажда, но го прави“, смята актьорът фотограф.

На него му отнема една година да разбере за себе си, че не е лош пример в социалните мрежи. Всички конкурси и хора, които го поставят сред най-добрите, помагат да си даде тази самооценка. Печели много награди в Париж и е много горд, че е получил одобрението на емблематичния фотограф Стив Маккъри.

Сега желанието му е да започне да снима малко по-друг тип фотография - да разказва фотоистории на хората. Например набелязал е един човек, които сам се грижи за десет деца в неравностойно положение.

Пак покрай фотографията му се налага да запише и прозвището си Карамазов в документите за самоличност.

Малко хора знаят, че истинското му е Владимир Александров. Сега, 20 години по-късно, в личната му карта вече фигурира името Карамазов, но добавено с тире. Това се наложило, тъй като няколко пъти не му дават заслужената награда, защото по документи е Александров и няма как да докаже, че Карамазов се отнася за него. Затова колежката му Теодора Духовникова става свидетел в съда и той вече е Владимир Александров-Карамзов.