В навечерието на Рождество Христово Васил Петров представи в "Coolt" най-новата си коледна песен - "Зима". Тя е с участието на Валерия Стоянова, Аглея Канева и Сара Пейчева.

"Тази песен разкрива едни типични, банални да ги наречем, в добрия смисъл на думата, защото истината е банална, коледни картини и накрая обаче разкрива кой стои зад всичко това – всъщност, че цялата тази красота си има създател, и ние не трябва да забравяме за него. Точно затова празнуваме Рождество Христово в момента. И това е доказателството, както се изразява Свети апостол Павел за съществуването на Господ, са неговите творения", казва певецът.

Текстът е на архимандрит Серафим. По думите на Васил Петров тази хубава песенна поезия съдържа и "една специфична мелодика, която всъщност ги прави от стихотворения – песни. Много лесно се пеят, много лесно се фразират неговите стихове... И аз се постарах да направя музика точно по стихотворението, за да може да достигне така по-лесно до хората".

"Бих се радвал, ако хората вникнат дълбоко в съдържанието на тези красиви думи и тази песен им осмисли празника", каза още певецът.

А празниците Васил Петров посреща в добрата компания на музиката, своите приятели и почитатели.

"За мене, занимавайки се така с музиката, мисля, че имаме така най-хубавата професия на света. Защото си спомням, че Джеймс Камерън, когато получи Оскарите за "Аватар", каза "Ние кинаджиите имаме най-хубавата професия на света". Но не е прав. Музикантите имаме по-хубава. Само ние ги водим по най-добра професия. Така че в този смисъл съм щастлив и че мога да се занимавам с нещо, което и приятно ме натоварва, и приятно ме разтоварва".

На зрителите на bTV той пожела "от сърце да бъдат здрави, да бъдат щастливи, да имат една хубава година. И да се радват на това, което ние ще им поднесем като вид на изкуство, на хубава музика."