Ралица, Милица и Емил се събират отново в легендарната българска група „Тоника СВ“. Групата разказа за изпитанията, през които преминава през годините в „Преди обед“ по bTV.

Милица Божинова, вокалистка на групата, разказа за трудностите, през които са преминали в началото на 90-те години. Тя откровено сподели за финансовите проблеми и причините, които доведоха до разпадането на групата през 1991.

„Нямаше пари, нямаше подкрепа, и всеки от нас трябваше да се бори сам за себе си”, разказа тя с трепет в гласа.

Емил Василев допълни разказа й, споделяйки за личните си трудности през този период.

„Работех на две места, за да свържа двата края – като учител по пиано и като охрана на същото място”, призна той.

„Тоника СВ” се завръща с голям концерт на сцената на Античния театър в Пловдив. Събитието ще се състои на 8 септември от 20:00 часа и ще отбележи над 40-годишното присъствие на групата в българския музикален живот. Вокалистите Милица, Ралица, Драго и Емил ще зарадват публиката с най-големите си хитове като „Един неразделен клас”, „Мария”, „Приятели” и други.

Концертът ще бъде своеобразен бенефис на най-популярната и обична вокална група в България, разказващ тяхната история чрез музиката им.

„За нас е голямо предизвикателство да изнесем самостоятелен концерт”, сподели Милица.

„Пели сме по всички сцени, но това ще бъде първият ни изцяло самостоятелен концерт”, добави тя.

Подготовката за грандиозното шоу вече е в ход. Събитието ще почете и паметта на без време отишлата си певица Ваня Костова, оставила незабравима следа в сърцата на феновете.

Повече за историята на групата „Тоника СВ” – вижте във видеото.