Теди Москов не смята, че светът се интересува от неговия личен поглед. Хуморът, който той влага в своето творчество, показва „човешкото малоумие“.

Москов е награден с едно от най-престижните отличия за хумор и сатира „Златен кукерикон“. „Аз имах щастието да се родя в абсурдно време“, сподели Москов в „Тази събота и неделя“ по bTV.

Москов не познава теми, с които е забранено да се шегува. „Дори с Бог можеш да си правиш шеги. Лицемерието на божиите служители налага някакви рамки“, сподели той. „Имаме някакво привличане към това да ни управляват кретени“, каза Москов по повод днешна България.

Москов преживява много на брой „абсурди“ във времето на своето юношество. „Слагаха печати на момичетата, колената не трябваше да се виждат“, обясни Теди. Момчетата не можеха да имат по-дълга коса от 3 см“, разказа също той.

„Свободията ни пречи да анализираме. Това е проблем сред младите“, каза Москов. Той сподели мнението си за времето, в което сега живеем. Теди осъзнава, че младите нямат нужда от авторитети, „те имат всичко в телефона“, добави той.

„Дразня се от тия работи“, призна Москов за думите чуждици. Каква е разликата между чуждата дума „его“ и родната „себелюбие“, вижте във видеото по-горе.