Тя е автор на емблематичната песен "Катерино моме", учи американците да пеят български фолклорни песни, а радиостанцията "Гласът на Америка" я нарече "Българският славей". Татяна Сърбинска гостува в предаването "Тази събота и неделя".

На 23 октомври Татяна Сърбинска бе наградена от президента Румен Радев с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие, за особено значими заслуги за съхранение, развитие и популяризиране на българската традиция и култура в България и по света.

"Това признание ми донесе огромна радост. Това е едно вълнуващо нещо, което много рядко се случва в живота на човека", споделя Татяна Сърбинска.

"Това за мен е едно признание за целия мой живот, за всичко онова, което съм правила, което съм постигнала, за огромния ми труд", допълва тя.

"Това за мен наистина е една голяма награда. Моят живот протече в много труд. Да, аз имам талант, но ако ти не работиш върху това, което Бог ти е дал, ще останеш човек, който обича да пее - и ще си пее. Но това, което аз продължавам да правя и всеки път съм го казвала: Човек винаги трябва да се учи. Дори сега аз не спирам да изследвам себе си, да изучавам себе си", казва Татяна Сърбинска.

"Не спирам да уча на всичко онова, което знам, моите студенти, ученици и хористи. Да ги уча на любов към това, което правя, защото винаги са ме питали как съм толкова артистична и изразителна. То ми идва отвътре - аз чувствам песента, аз чувствам музиката. Аз й се радвам", допълва тя.

Вижте какво още сподели Татяна Сърбинска по време на гостуването си в предаването "Тази събота и неделя" по bTV във видеото най-горе.