Актрисите Силвия Лулчева и Бойка Велкова участват в постановката „Империя на красотата – Мадам Рубинщайн“, където влизат в ролите на едни от създателките на козметичната индустрия Хелена Рубинщайн и Елизабет Арден. В предаването „Тази събота и неделя“ те говориха за женската красота, трудния път към успеха и маските, зад които се крием.

„Всъщност можем да ходим и без грим. Вътрешната красота е по-важна. Жената може да е озарена от усмивката си и от хармонията във вътрешния си свят. Козметиката е само за подчертаване“ – сподели Бойка Велкова. Тя припомни, че Хелена Рубинщайн и Елизабет Арден решават да правят бизнес в един тотално мъжки свят. Те са платили с цената на личното си щастие високия си успех.

„Няма грозни жени, има мързеливи жени“ – твърди Хелена Рубинщайн.

„Моят професионален път беше по-дълъг и по-труден, на други е по-лесен. Младостта ми премина по времето на социализма, когато имаше разпределение. Бях четири години в Русе и почти толкова в Пловдив. За да работиш в София, бяха нужни връзки. Два пъти се явявах на изпит в театър „София“. Режисьорът Вили Цанков ме хареса и така започнах работа тук. Навсякъде се доказваш отначало, започваш на бял лист“ – разказа Бойка Велкова.

„Всъщност късметът трябва да си го накъсметиш. Много труд е нужен. Внимание към детайла, емоционална интелигентност и емпатия. Развиване на душата. Никога не съм съжалявала, че съм се родила жена. Обичам мъжете и живота!“ – призна Силвия Лулчева.

Бойка Велкова сподели, че нейният съпруг Теодосий Спасов е написал музиката за спектакъла „Империя на красотата – Мадам Рубинщайн“.

„Той сякаш облича моите представления в златна мантия, довършва ги. Той ме научи на смирение, на тишина и спокойствие“ – сподели актрисата.

За маските във всеки един смисъл, буквален и преносен, актрисите споделиха, че всъщност очите са всичко. А и символът на театъра са две маски. Всеки човек си слага маска пред обществото.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.