Точно преди година 20-годишният Добромир претърпява тежка автомобилна катастрофа, заради която лекарите не дават надежда за живота  му, но въпреки това той оцелява. Само 3 подобни случая са описани в цял свят, споделя проф. Иво Петров, в „Преди обед“. 

След катастрофата Добромир е с множество счупени кости на лицевата и мозъчната половина на черепа, белият дроб е засегнат, в черепната кухина е попаднал въздух, а от силни кръвоизливи от очите и ушите губи литри кръв.

Пораженията са толкова тежки, че лекарите не дават надежди за живота му.

„Слава богу, успяхме да се справим с тежката ситуация. С много надежда, с много упористост. Моето момче сега се подобрява!“ – разказва развълнувано майка му.

За да спрат кървенето, лекарите имплантират стенд в сънната артерия. Само така могат да продължат с операциите и помощта, която му оказват.  

Първите реакции на Добромир дават надежда на всички - той помръдва пръста си и прави гримаси. От тях лекарите разбират, че са на прав път в лечението и че момчето има шанс за възстановяване. Лекари от различни специалности - инвазивен екип, специалисти по озонотерапия, рехабилитатори, дават всичко от себе си, за да му помогнат.

„Ние спасихме съществото, но за да бъде пълноценен човек, заслугата е на майка му. Цялото семейство направи един подвиг  - с всичките си действия и стъпки и сс цялата си всеотдайност.“

Впоследствие майката праща кратки клипчета на лекарите с развитието на Добромир.

„Когато виждахме стъпките с напредъка му, всеки от нас си казваше – засужавало си е!“

Благодарение на силата на човешкия дух и постиженията на модерната медицина, момчето преодолява трудностите и постепенно се възстановява. 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.