В романтичните филми захаросаните моменти често са в повече, но пък прегръдката на любимия човек е гарантирана. Предлагаме ви кратка селекция.

"Ваканция в Рим"

Черно–бялата лента "Ваканция в Рим" ни запознава с отегчената принцеса Анн и чаровният репортер Джо Брадли, а приключението с мотопед из улиците на вечния град в компанията на Оди Хепбърн и Грегори Пек са чиста наслада. 

"Невероятната история на Амели Пулен"

От романтиката на Рим се пренасяме в невероятния свят на Амели Пулен и най–любовният от всички градове... негово величество Париж. Одри Тоту с чаровна усмивка и къса прическа така магично влиза в образа на мечтателката Амели, че правилният мъж няма как да и се изплъзне.

Снимка: Невероятните приключения на Амели Пулен

"Полунощ в Париж"

Магията на Париж се случва не само в дневните сладкарници, но и в Полунощ. А когато Уди Алън успее да пренесе с финес грандиозната любов на Скот и Зелда Фицджералд девет деситилетия по–късно започваме отново да вярваме в дъждовните романтични следобеди.

"10 неща, които мразя в теб"

Американските тийнфилми бягат от приказната романтика на Европа, но пък дивата младежка любов и чаровната усмивка на 20 годишния Хйит Леджър ще стоплят дори и коравото сърце на Кат, в чиято роля влиза Джулия Стайлс.

"Мръсни танци"

От танците на бала в гимназията и тийнейджърката любов се впускаме в любовната класика "Мръсни танци". Лудата любов на богаташката дъщеря Бейби и хореографът Джони доказва, че страстта побеждава над всичко.

"Ла ла ленд"

Освен романтиката и танците не бива да спират, затова на финал отлитаме отново в съвременен Ел Ей, където Райън Гослинг и Ема Стоун сбъдват мечтите си заедно, да тяхната романтична история не е вечна, но пък се случва в точния момент и им помага да продължат към върха.