След отпадането си от „Фермата“ Ралица Йовкова гостува на Петя Дикова в "Тази събота и неделя". Водещата я представи като най-малко мразеният участник в риалитито, а в хода на разговора двете разкриха, че се познават, тъй като бащата на Петя и майката на Ралица са били съученици в Троян.

"Фермата" е приключението на живота ми. Емоционално е много тежко, не толкова физически. С физическите трудности се справяш, преглъщаш ги, дори ги приемаш като забавление и провокация. По-трудното е психически да издържиш вътре, да запазиш добрия тон и да съхраниш себе си", сподели грънчарката.

Тя призна, че близначките й имат плам и желание да продължат родовата традиция, като станат пето поколение грънчари.

"Глината ухае на земя, на природа, на много любов и труд. За да оцелее традицията в настоящето, тя трябва да има по-съвременен почерк, за да може да я припознае сегашната публика като нещо свое и любимо. Традицията трябва да се развива, трябва да бъде по-модерна и така може да бъде и бизнес", допълни Ралица.

Нейният фаворит за победител във „Фермата“ 7 е Живка.

„Много я харесвам. Тя е работяга и прям човек, анализиращ точно нещата, без да е груба“, коментира Ралица.

Нейното предколедно пожелание към зрителите е да са много здрави, да носят любов в сърцата и да бъдат добри в мислите си.