Още съвсем млада Радина Червенова избира телевизията за свой втори дом и започва работа в БНТ. През 1995 г. за първи път води централна емисия новини и става една от най-влиятелните и обичани телевизионни водещи.

Ето какво сподели тя в „Търси се“ за връзката с Константин Каменаров, четирите деца, коварната болест, която пребори, и свиренето на цигулка:

„Ако трябва да съм откровена, мисля, че съм си изработила годините в новините. Благодарна съм на съдбата, че бях в нюзрума в най-интересните времена. Сега телевизията не ми липсва.

Започнах да пиша своя роман като хоби. Вярвам, че няма случайни неща. Сънувах много ярък и дълъг сън. Събудих се и реших, че трябва да си запиша основните моменти. След време, една вечер започнах да пиша и не съм усетила кога е станало 8 сутринта. Чувствах се все едно съм спала 10 часа, бях пълна с енергия. Изведох кучето на най-прекрасната разходка. Бях толкова щастлива! Така започнах романа, по който обаче има още работа.“

Снимка: bTV Media Group

„Да делиш живота си с Коко е предизвикателство. Всеки ден е било трудно да управлявам тази лодка, но аз не обичам да ми е равно, спокойно, всичко да е наредено. Обичам предизвикателства, това ме прави жива.

Когато научих диагнозата, бях с него. Трябваше на секундата да се вземе решение за операция. Той млъкна, а аз казах „Готова съм, качваме се в операционната“. Нямах никакво колебание. За мен винаги има изход от една ситуация“ – призна Радина в предаването.

Снимка: bTV Media Group

„Бях сигурна, че животът ми не може да приключи така. Имам още какво да правя на този свят. Имам за кого да живея. Това не може да бъде краят.

Той също имаше труден етап в живота. Последните две години бяха тежък период за нас. Тези трудности по някакъв начин ни раздалечиха, но връзката, която имаме, е толкова силна, че не може да се скъса.

Ако трябва да съм честна, опитвала съм да скъсам тази 25-годишна връзка, но не се е получавало и не съжалявам. Не че сме влюбени по-малко, просто има моменти, през които трябва да минем“ – сподели популярната тв водеща.

Снимка: bTV Media Group

„Лекарката, която ме оперира, каза „Ще се промениш. Само след една година ще мислиш по различен начин, приоритетите ще се променят.“

И наистина нюзрумът вече не ми липсва. Гледам напред към други неща, които са ми по-интересни.

На 5 започнах да свиря на цигулка и свирих седем години. Ако има нещо, за което съжалявам, това е, че оставих цигулката“ – изповяда се Радина пред водещите Нели Хаджийска и Меги Димчева.

Снимка: bTV Media Group

„Не мога да правя скандали, да крещя... Бих описала себе си като щастлива жена, с много вяра и сила да се справи във всяка ситуация“ – сподели едно от най-емблематичните лица на родния ефир.

Вижте цялото предаване, в което са включени интервюта с Константин Каменаров, с приятелки на Радина, с дъщеря й Десислава, която живее в Швейцария, както и с останалите три деца – Анастасия, Валди и София.

Снимка: bTV Media Group

„Те вече живеят отделно. Не мога да си представя как сме били вкъщи всички заедно. Прибирам се след дежурство, всички започват да ми говорят, трябва да слушаш всички, за да няма ревност... Вкъщи няма малки тенджери, не знам как се готви за двама души само“ – признава Радина Червенова, която вече има внуче от Десислава.

А тук можете да гледате допълнителен материал с Радина, който не е излъчен в ефир:

Гледайте цялото предаване с Радина Червенова в bTV Plus.