Една от жертвите на тежката катастрофа до хотел „Хемус“ е Христина Дилева – 26-годишна студентка от Софийския университет, трети курс в специалност българска филология. Пред bTV приятелите й я описват като търсещ човек, обичащ джаз музиката.

„В очите си тя имаше една тревога, която непрекъснато я караше да мисли, но тя винаги се усмихваше, винаги беше готова да помага. Имаше много хубав и силен интерес към литературата, тя вярваше, че там се крие световен мир“, каза Венислав Василев, неин състудент.

Дона Атанасова допълва: „Беше много завладяна от пеенето, от звездите, много искаше да бъде и учител. Имаше много мечти. Последният й пост във „Фейсбук“ беше, че най-хубавото предстои. Пак с позитивизъм. Може би е в по-добър свят, лети някъде и пее с ангелите.“

Борис пък още не може да повярва какво се е случило: „Тя обичаше да учи за Космоса, беше много любознателен човек, любопитен, много добър. Трагедия на много нива е тази случка.“

Преди Софийския, Христина е учила физика в Пловдивския университет. През годините е работила и в обсерваторията в Рожен.

Близките на Христина ще продължат да се събират на мястото на трагедията в нейна памет и в търсене на справедливост.

Същевременно се появи и теория, че другата жертва, на 22 години, може да се е возела в автомобила на Георги Семерджиев.

Темата можете да следите в btvnovinite.bg