Приянка Чопра е актриса, певица, филмов продуцент и носителка на титлата Мис Свят за 2000 г. Със своето поведение и много премерени публични изяви през годините, красивата индийка се превърна в нещо като полубожество за милиони свои сънародници и хора в целия свят. 

Още на 13 тя е изпратена при леля си в САЩ. След като завършва гимназия, тя планира да учи аерокосмическо инженерство, но съдбата има други планове. Идва предложение да се присъедини към индийската филмова индустрия, което ѝ е отправено, след успехите ѝ като модел. Дебютът й е през 2003 г. и само три години по-късно вече е сред водещите фигури в индийското кино. 

Ето какво споделя тя пред водещия на "120 минути" Светослав Иванов за живота на жените в Индия:

"Мисля, че животът не е лесен за жените, където и да се намират. В Индия съществува съзнанието, че жените имат значение, че трябва да бъдат образовани, че трябва да бъдат представени на различни нива и места, и то не само в бизнеса, но и в управлението. Днес може да видите това представителство в Индия наистина добре. Модерната жена там днес е безстрашна и не се притеснява да се бори за мястото си в обществото. Но мисля, че тепърва има много стъпки, които трябва да бъдат предприети по целия свят".

Цялото интервю можете да чуете в btvnovinite.bg:

Гледайте "120 минути" на btvplus.bg >>