Стефания е хореограф, а Иван-Александър - фотограф. Любовта им пламва преди години някъде между Варна и София, докато пътуват на автостоп. 

В началото на карантината през март 2020-а двамата си казват "Да". Но вместо да се затворят в софийския си апартамент, заминават на 400 км от столицата, в близост до турската граница - в село Воден.

"Ние се оженихме. На другия ден заминахме за село. Като видяхме накъде вървят нещата, просто си казахме, че няма за какво да се притесняваме - всичките ни проекти отпаднаха заради извънредното положение", казва Иван-Александър.

От малък Иван-Александър се учи на майсторлък от дядо си в същата тази къща, която днес двамата младоженци са превърнали в свой дом. 

Още в първите дни, след като пристигат, предлагат помощта си на местните жители. Всички заедно обединяват сили и успяват да изчистят местната църква от избуялата растителност през годините. Впоследствие създават и дарителска кампания за ремонт и реставрация на църквата.

"Първото нещо, което направихме, е да съберем децата и да ги попитаме какво искат да направим", казва Иван-Александър.

Желанието е ясно - да има оборудвана фитнес зала. Донасят си щанги и гири, а Иван-Александър се заема да я пребоядиса. Покрай младото семейство се възражда и голямата сцена на читалището.

Двамата измислят слогана "Остави се да си Воден" за всичко, което правят, защото то се случва спонтанно.

"Тук времето е на твоя страна. Не се напрягаш толкова, ако нещо не стане така, ако нещо не стане така, както си го представяш. Оставаш да си воден", казва Стефания.

"Най-същественото нещо за мен остава комуникацията с децата, защото те са свикнали всеки да им крещи като на диви животни. Те не просто не са животни - те са едни страхотни деца със светещи очи", казва Иван-Александър.

Стефания и Иван-Александър отскоро са и родители, като всеки ден се радват на възможността да отглеждат сина си далече от градския ритъм и тревоги.

Вижте какво още споделиха двамата във видеото най-горе.