„Аз взимам на сериозно ролята ми на майка и съпруга“, призна пред Петя Дикова, оперната прима Соня Йончева.

Рок звездата на световната опера често приготвя баница вкъщи, но когато е в София, винаги взима на децата си от баницата, която правят в софийските пекарни.

„Трябва да отбелязваме всички празници“, сподели тя. Соня Йончева е изключително привързана към децата и семейството и вярва, че възпитанието трябва да показва на малките, че могат да споделят на родителите си всичко.

На всеки 3 или 4 дни, Соня Йончева лети със самолет, за да види сина си само за 40 минути по време на междучасието му. „За да не се чувства виновна“, искрена е примата. Двамата със съпруга й избират, децата им да учат в училище, вместо да бъдат частни ученици. „Те имат право да са в собствените си реалности“, сподели Йончева.

„Понякога в огледалото виждам жената, която трябва да играя вечерта“, обясни примата. Едно от най-вдъхновяващите неща за нея е възможността да влиза в кожата на различните хора. „Харесва ми фактът, че имам глас, не само оперен, а че мога да говоря на хората“, обясни тя.

„Трябва да минем през няколко от етапите на съществуването, за да успеем да влезем в образа на успелите хора“, разказа Соня Йончева.

За самотата, която носи музиката със себе си, вижте във видеото. „Аз имам късмет“, каза примата Соня Йончева, вижте защо.

„Аз съм привърженик на минималните корекции“, призна тя. „Скоро ще приключи ерата на корекциите и голата истина ще излезе“, добави оперната прима.